Alegerea costumului de mire – Sfaturi utile de nunta – ep. 6

posted in: Sfaturi | 0

 

In primul rand trebuie sa alegem o croiala potrivita conformatiei corpului, astfel incat sa ne vina bine .
Daca avem o structura corporala mai solida este potrivit sa adoptam un stil clasic.
Un astfel de costum are o croiala mai larga în jurul trupului – atât sacoul, cât și pantalonii. Dar cu toate acestea, nu înseamnă că hainele vor fi largi pentru persoana care le poarta.Avand o croiala corespunzătore, un costum clasic se așeza bine pe corp.
Daca avem o statura atletica recomandam o croiala slim fit.Adica o croiala pe langa corp si incadreaza mai bine conformatia.

Apoi Regula #1: este sa nu umbrim mireasa …

Apoi Regula #2 Atentie si la tematica nuntii

Apoi Regula #3 UN ELEMENT IMPORTANT ESTE Anotimpul în care are loc nunta

CUM SA ALEGEM SACOUL DE CEREMONIE
Recomand ca sacoul sa aiba gulerul spit(adica gulerul ascutit) pentru a evidentia umerii acestuia sau putem alege varianta reverului tip șal care este la fel de elegant..bineinteles sa ne avantajeze silueta.

PANTALONUL CUM TREBUIE SA FIE LA ALEGEREA ORICARUI COSTUM DE MIRE

IN COMPLETAREA SACOULUI PANTALONII TREBUIE SA FIE LA FEL DE ELAGANTI IN FUNCTIE DE CULOAREA SACOULUI SI NU NUMAI, AVAND O CROIALA SLIM CARE SA AVANTAJEZE CONSTRUCTIA NOASTRA.
BINEINTELES CA PENTRU ACEST COSTUM AVEM NEVOIE SI DE O CAMASA, CUM SA O ALEGEM?

În ceea ce privește cămașa de mire, deși va fi ACOPERITA in permanență de sacou, aceasta trebuie sa fie impecabilă: din bumbac fin, întotdeauna albă CU MANSETA DUBLA,SI guler DE papion.

VORBIND DESPRE MANSETA DUBLA CE NE SPUI DESPRE BUTONII CAMASII DE CEREMONIE?
Butonii de cămașa este accesoriu must have al oricărui mire.. trebuie sa le acordam o anumita atentie acestora.. Poți opta pentru butoni din argint sau onix..unii vintage , sau unii creați special pentru tine de un bijutier in functie de tinuta aleasa.

FLORI, SPUNE-MI TE ROG?LA UN ASTEFEL DE COSTUM DE CEREMONIE ..CE ALEGEM CA SI UN SECUND ACCESORIU ..CRAVATA SAU PAION?
Costumul de ceremonie se asortează întotdeauna cu un papion.
O regulă generală de stil este că textura materialului din care este creat papionul să o repete pe cea a reverelor de la sacou. .dar putem alege si un papion de catifeau sau o lavaliera.

INTREBARE?BRAU SAU VESTA…NU MAI AM INSPIRATIE..:)))))..ZIC EU..CU BRAU SAU CU VESTA LA PETRECERE?
DE OBICEI Brâul se accesorizează sacourilor cu rever ascuțit.
Iar dacă vrei o ținută ca la carte, vesta nu trebuie sa ti lipseasca … ea are un rol important….această piesă rezolvă problema cămășii care iese din pantaloni fiind cea care acoperă betelia acestuia si din punct de vedere practic te ajută pentru că poți să dai jos sacoul atunci când petrecerea este în toi și să nu rămâi doar în cămașă.

AM OBSERVAT LA UNELE EVENIMENTE CARE AM FOST INVITAT, UNII MIRI AU PURTAT LA COSTUMELE DE CEREMONIE CUREA SI ALTII BRETELE..CE NE SFATUIESTI?

Dacă ai ales un costum facut la comanda, nu vei mai avea nevoie de curea sau bretele. Însă dacă ești nevoit să porți ceva, în ziua cea mare alege să porți bretele la costum.pentru ca acestea alungesc corpul..

UITANDU-MA LA ACEST COSTUM VAD CA IN BUZUNARUL SACOULUI SE REGASESTE O BATISTA..CE POTI SA NE SPUI DESPRE ACEST ACCESORIU?

BATISTA ESTE UN ACCESORIU RECOMANDAT…E O PATA DE CULOARE A ORCAREI TINUTE..EA POATE FI ASORTATA CU SACOUL SAU PAPIONUL SI DE CE NU CU ROCHIA DE MIREASA A PROASPETEI SOTII..O POTI ALEGE ASTFEL INCAT SA DEA UN CONTRAST COSTUMULI DE MIRE ALEGAND DIFERITE CULORI SI IMPRIMEURI.

UN ROL IMPORTANT IN SEARA NUNTII SUNT PANTOFII ..CE NE SPUI DESPRE ACESTIA?

EU RECOMAND ca pantofii să fie în tonuri mai închise de culoare decât restul ținutei, sau aceeași culoare cu costumul..SA FIE DIN PIELE SIMPLI SI FOARTE CONFORTABILI..
.UN TRUC CARE L RECOMAND MIRILOR SI NU NUMAI ESTE CA ATUNCI CAND PROBAM UN PANTOF degetele nu ar trebui sa atingă vârful LUI, iar călcâiul nu ar trebui sa alunece afară atunci când pășesti..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *