Alegerea fotografului si videografului – Sfaturi utile de nunta – ep. 5

posted in: Sfaturi | 0

 

Ziua nuntii va fi cea mai frumoasa zi din viata voastra, va fi ziua in care porniti pe un nou drum, un drum comun. Este foarte important sa alegeti bine echipa care se va ocupa de imagine voastre.

Fotograful si cameramanul de la nunta voastra sunt cei care vor crea amintirile voastre. Sunt multe detalii de care trebuie sa tineti cont. De exemplu, nu alegeti un om care sa le faca pe toate doar pentru simplul fapt ca pretul este unul mai scazut. Mai tarziu veti afla ca imaginile nu sunt de calitate sau ca omul nu a reusit sa acopere momentul atat foto cat si video. Cei care se ocupa de imaginile de la nunta voastra trebui sa fie, in primul rand, oameni de calitate. Poate alegeti un fotograf care cunoaste multa tehnica, insa atunci cand vine vorba de interactiunea cu oamenii este neplacut si va pune in situatii delicate. Un lucru important este felul in care fotograful se prezinta la nunta. El va sta in preajma voastra pe tot parcursul evenimentului.

Nimeni nu isi doreste o persoana imbracata in tricou, pantaloni scurti si sandale care sa se remarce printre invitati intr-un mod neplacut. Nu trebuie sa ocoliti nicio intrebare la intalnirea cu fotograful. El este acolo ca sa va raspunda si astfel veti reusiti impreuna sa gasiti formula castigatoare. De asemenea, nu ezitati sa il rugati pe parcursul nuntii sa va faca o poza chiar si atunci cand pare ocupat cu alte treburi. Momentul va trece, iar amintirea se va pierde. Trebuie sa tineti cont ca el este cel care presteaza un serviciu pentru voi si nu invers.

Portofoliul foto este lucrul care te ajuta sa incadrezi fotograful din punct de vedere calitativ. Trebuie sa stii ca un fotograf de calitate are alte preturi fata de unul obisnuit. La acest capitol trebui sa fiti foarte atenti pentru a nu exista neintelegeri legate de costurile sedintelor foto-video sau alte servicii prestate. Tot ce stabiliti trebuie sa fie cuprins intr-un constract unde sunt specificare clar serviciile si preturile aferente acestora. Asigurati-va ca fotograful are echipamente de rezerva pe toata durata nuntii. Se pot intampla multe evenimente neprevazute si nu vreti ca momente importante din nunta voastra sa nu fie fotografiate. Munca unui fotograf nu se termina odata cu petrecerea de nunta. Munca fotografului continua in studio acolo unde va elimina cadrele nereusite si va retusa acolo unde este cazul.

Acest lucru poate dura chiar zeci de ore. Nu lasati partea de fotografie unei rude sau unui prieten care spun ca “se pricep” sau ca “au mai facut asta ocazional”. Este un moment important in viata voastra si nu merita sa riscati obtinerea unor fotografii lipsite de profesionalism sau ca momente importante ale nuntii sa fie ratate. Si… daca aveti in fata fotograful pe care l-ati angajat si varul de la Bucuresti care are si el un aparat de gat, sfatul nostru este sa zambiti mai intai in poza fotografului si apoi in cea a varului pentru ca altfel riscati sa nu iasa bine niciunia dintre ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *