5 idei pentru o nuntă de neuitat

posted in: Uncategorized | 1

În postura mea de fotograf de nuntă am participat de-a lungul anilor la zeci de evenimente fericite și am întâmpinat situații diverse, emoționante, plăcute sau mai puțin inspirate. Din această experiență am tras câteva concluzii, pe care vreau să le împărtășeșc viitorilor miri, în speranța că vor fi utile și vă vor scuti, după nuntă, de regrete sau de palma dată peste frunte ”Puteam să facem altfel!”.

Acestea fiind zise… Să înceapă petrecerea!

 

  1. furatul mireseiDistrați-vă la nunta voastră!

Majoritatea mirilor de la noi își organizează singuri nunta, fără a apela la serviciile unei firme de profil, din dorința de a se implica personal în stabilirea detaliilor evenimentului și de a nu da bani și pe aceste servicii, ceea ce este de înțeles. Din această cauză, în ziua nunții mirii poartă pe umeri o povară dublă: propriile emoții și stresul ca totul să iasă bine, niciun detaliu să nu fie uitat și toți invitații să se simtă bine. Din această ecuație lipsesc tocmai ei.

Nu uitați, este nunta voastră, este momentul vostru, este o zi unică în viață și trebuie să vă bucurați din plin de ea! Dacă sunteți preocupați ca totul să iasă bine, puteți delega o parte din responsabilități rudelor sau prietenilor apropiați. Invitații la nunta voastră au venit să se bucure alături de voi și cu siguranță nu vor observa sau nu vor considera importante posibilele mici scăpări inevitabile la un astfel de eveniment.

 

  1. Ieșiți din tipare!

Este bine știut faptul că nunțile românești se desfășoară după un scenariu cunoscut și repetitiv: gătitul mirelui și al miresei, oficierea cununiei civile la Casa Căsătoriilor și a celei religioase în biserică și petrecerea de la restaurant. De multe ori, mirii nu cunosc o parte din invitații de la propria nuntă, care sunt rude sau cunoștințe din partea părinților, care vin pentru a se achita de o „obligație”.

Dacă nu priviți nunta ca pe o mică afacere, ci ca pe sărbătoarea iubirii voastre, puteți să vă regizați propriul film, original, al nunții, într-un cadru ”altfel”. Înconjurați doar de rudele și prietenii apropiați, ce ați spune de o nuntă pe malul mării, pe plajă, la lumina lunii care se reflectă la infinit pe suprafața mării sau într-o cabană rustică din inima pădurii? Vă veți distra fără a ține cont de etichete și veți avea ce să povestiți nepoților.

 

  1. fotograf profesionist nuntaNu subestimați fotograful!

Cu voia dumneavoastră, ultimul, dar nu cel din urmă, este fotograful. De obicei, când programează nunta, mirii aleg mai întâi restaurantul, formația de muzică și apoi fotograful și eventual videograful. Ceea ce nu iau în considerare mulți dintre viitori însurăței este faptul că aceștia din urmă vă oferă ceva pentru tot restul vieții: amintirile în imagini de la cel mai important eveniment al vieții.

Imaginați-vă cum ar fi petrecerea de nuntă, cu locația aleasă pe sprânceană, mâncare și muzică bună, iar a doua zi nu ați avea nicio imagine de la nunta voastră.

Așa încât, alegeți cu grijă un fotograf care vă place, cu care empatizați și formați o echipă!

Sfatul nostru este să nu lăsați pe ultima sută de metri alegerea fotografului, dacă doriți fotografii de calitate, întrucât doar un fotograf profesionist va pune în valoare povestea nunții.

 

  1. Un DA pentru make-up profesionist!

cununie civila mireasa nunta

Gândiți-vă că urmează o zi plină de evenimente care se succed rapid, cu temperaturi ridicate, pentru că majoritatea nunților au loc în lunile toride de vară, așa că machiajul trebuie să reziste. Trebuie să strălucești în fotografii, iar machiajul are rolul să scoată în evidență cele mai frumoase trăsături și să estompeze defectele, acolo unde este cazul. Ideal ar fi să mergeți la un make-up artist pe care îl cunoașteți și să faceți o probă înainte, pentru a nu avea surprize neplăcute în ziua nunții. Chiar dacă poți scăpa ai ieftin cu un make-up făcut de verișoara care a absolvit cursurie în urmă cu o lună, nu este o idee inspirată, mai ales dacă produsele folosite nu sunt din gama pro. Gndește-te că vorvim de nunta ta, nu de o ședință foto ce se poate repeta.

 

  1. Un pic de organizare nu strică!

Deși farmecul unui eveniment poate fi dat și de spontaneitatea desfășurării acțiunilor, în cazul nunții este bine să aveți un program al zilei, mai ales dacă voi, mirii, vă organizați singuri nunta. Acesta trebuie să cuprindă orele evenimentelor din decursul zilei, începând cu programările la salonul de înfrumusețare, până la petrecerea de la restaurant. Luați în calcul drumurile pe care trebuie să le faceți, eventualele întârzieri , astfel încât acestea să nu vă dea peste cap întreg programul.

 

Succes la pregătiri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *