Alegerea restaurantului, a fotografului, a nașilor – Sfaturi utile de nunta – ep. 3

posted in: Sfaturi | 0

Salutare viitori miri, salutare viitoare mirese!

Iată-ne la cel de-al treilea episod al nostru legat de momentul nunții voastre. Astăzi vom vorbi despre perioada cuprinsă între cererea în căsătorie pe care am tratat-o anterior și ziua nunții. Este poate cea mai importantă perioadă și asta pentru că acum trebuie să faceți toate alegerile care vor transforma evenimentul vostru în ceva deosebit. Încă de la început vreau să precizez faptul că în calitate de mirii trebuie să vă simțiți cel mai bine la nunta voastră, să vă distrați și să fiți tot timpul cu zâmbetul pe buze.

Starea voastră se va reflecta în starea invitaților voștri, în fotografii și în filmare și nu cred că vă doriți ca cei din jurul vostru să vă vadă stresați și îngrijorați de tot felul de detalii. Ei sunt acolo să vă felicite, să vă vadă că vă bucurați de nunta voastră și, la rândul lor, să fie mândri de voi. După ce i-ați anunțat pe cei mai apropiați că urmează să vă uniți destinele, este timpul să faceți câteva alegeri. În primul rând, trebuie să găsiți nașii de cununie. Ei vor fi părinții voștri spirituali, vă vor conduce la altar și vor avea sarcina de a vă proteja de acum încolo. Tot ei vor aduce o parte dintre invitați! Adunați toată familia, faceți liste cu potențialii invitați pentru că de asta depinde mărimea sălii unde se va ține petrecerea, stilul nunții, dar și restul de cheltuieli.

Dacă aveți invitați din altă localitate trebuie să țineți cont de cazarea acestora și poate și de transport. Mireasa ar trebui să își facă din timp programările la cosmetică, manichiură etc. pentru ziua nunții pentru a nu avea surprize neplăcute. Noi recomandăm saloane care fac make-up profesional pentru că mireasă va sta machiată circa 24 de ore și nu ne dorim ca în plină vară să lucească fața sau să curgă machiajul. Nu trebuie să faceți voi tot. Delegați din atribuțiile voastre prietenilor, apropiaților. Este seara voastră și nu sunteți acolo pe post de organizator de nunți ci chiar mire și mireasă. O altă decizie importantă este alegerea echipei foto-video. Dacă muzica se termină imediat ce se închide microfonul, vinului îi trece efectul după circa 12 ore, iar petrecerea s-a încheiat de ceva timp, fotografiile rămân și sunt martorul a ceea ce a fost nunta voastră. Contractarea fotografului de nunta este recomandat sa se facă cu mai mult timp înainte de evenimentul propriu-zis (aproximativ un an de zile), pentru că pe măsură ce amâni acest pas, șansele ca fotograful sa fie deja rezervat pentru data respectiva cresc.

Portofoliul foto-video al echipei este lucrul care te ajuta sa încadrezi fotograful din punct de vedere calitativ. Trebuie sa știi ca un fotograf de calitate are alte prețuri față de unul obișnuit. La eveniment pot fi unul sau mai mulți fotografi sau cameramani, ține cont de acest aspect. Filmarea poate fi din dronă sau nu. Sunt detalii care te interesează atunci când sunt în joc amintirile tale care dura o viață. Tot acum veți fi nevoiți să alegeți formația care vă v-a cânta și care va face atmosfera nunții voatre. Nu vă grăbiți să faceți alegerea imediat, ascultații, cereți păreri, stabiliți cat la % să fie muzică populară și cat la % să fie muzică de petrecere. Rochia și costumul trebuie cumpărate cu maxim 3 luni înainte de seara propriu-zisă și astea pentru a nu avea neplăceri. Nu uitați să luați încă un rând de pantofi pentru că cei de mire și mireasă sunt noi și s-ar putea să nu vă mai doriți să vă ridicați de pe scaun. Nu trebuie să vă feriți de liste.

Faceți una cu programul zilei și al nopții în care să stabiliți cununia civilă, cununia religioasă, sosirea la nași și la mireasă, ora la care veți dansa dansul mirilor și momentele la care vor fi servite felurile de mâncare și tortul. În final, vă sugerez să negociați toate contractele pe care le încheiați în această perioadă. Fiecare ban pe care îl împăcați acum va fi plătit dimineață sau va rămâne în buzunarul vostru. Dacă puteți câștiga chiar și un leu în plus la meniu, el poate să vă aducă un câștig considerabil la final. Cam atât pentru astăzi.

Sper să țineți cont de toate sfaturile și să aveți o nuntă de vis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *